Bob Bradley hos Le Havre: “Jeg har lyst til at komme til et stort fodboldland”

Efter plyndringer som den egyptiske landsholds træner, og chef for Stabaek i Norge, har New Jersey-indfødte taget roret på fransk anden divisionsklub Le Havre. For de fleste ledere synes et sådant skridt noget uklart, men for Bradley er det bare et skridt på vej til at blive fodboldens mest overbevisende træner. “Jeg følte mig som at komme til et stort Unibet fodboldland”, forklarer han, kaste lys over, hvordan klubben millionær amerikanske amerikanske vender Vincent Volpe lokket ham til Nordfrankrig.

“Der er historie, der er mange gode ting der foregår her. Hvis du kigger på selv den franske liga – sminke af teams – er det interessant. Så jeg følte mig godt om det. Jeg har bestemt en stor anerkendelse af fransk fodbold. ”

Faktisk gør han det.Bradley har været i Frankrig før, besøger landet for sin hosting af EM i 1984. Så træner af Princeton Tigers, minder han om Unibet mousseringen af ​​Michel Platini, Jean Tigana og de likes, som les Bleus fejede deres vej til kontinental herlighed. Bradley har altid haft en affinitet til det franske spil, på en måde for at forklare, hvorfor han var villig til at tage et job med et hold i landets anden fase. “Med MetroStars havde jeg chancen for at trænere Youri Djorkaeff,” siger han. “Jeg spurgte ham altid om Frankrig.” Selv om hans frankofili kunne være blevet kastet til side, havde et Premier League job kommet sin vej – og der var bestemt ingen mangel på spekulation, der forbinder Bradley med dem.Senest blev både Aston Villa og Sunderland sagt at have amerikaneren på deres ledelsesradar, og alligevel kom han aldrig tæt på at lande Unibet hverken roller.

“Fra det tidspunkt, hvor jeg var færdig med det amerikanske hold, jeg hedder 10 eller 12 gange med job i England, og kun én gang havde jeg direkte kontakt med klubben, “siger han måske med et lille skub af bekymring. “Havde jeg haft muligheder i Premier League, i Bundesliga, i La Liga, tror jeg, jeg ville have været klar til at hoppe på nogen af ​​dem, men de slags muligheder blev aldrig realiseret.” Bradley har talt tidligere om hans frustration ved at blive overset for nogle af de Unibet deposits and withdrawals europæiske fodbolds største og bedste job og udtrykker sin opfattelse af, at “i mange tilfælde spiller beslutningstagere det sikkert.Der er helt sikkert et netværk. “Det er noget, der helt klart brister og gentager sin tro på, at i fodbold” er der nogle meget gode ledere, men også nogle andre, der ikke er meget gode, men stadig klarer at få job og muligheder. ”

Kan det være, at europæiske klubber er forsigtige med at udnævne amerikanske trænere? Det amerikanske spil betragtes nu med ægte troværdighed på den anden side af Atlanterhavet, men er der stadig et stigma knyttet til landets ledelsesprodukter? Ikke i Bradleys opfattelse, selv om han gør imod, at amerikanerne kan finde sig i et fangst-22-scenario.

I England er det værd at opleve erfaringerne med flyet.Til det vil jeg blot sige, at jeg tror, ​​at jeg har lavet en masse ting, der supplerer – se på arbejdet med det amerikanske team, situationen i Egypten, at gå til en lille klub i Norge, arbejdet i MLS…men nej , Jeg har ikke Premier League erfaring. Jeg tror, ​​som amerikanere, har vi ikke den erfaring, men jeg tror ikke, det er et direkte hit på amerikanerne i sig selv. ”

Mere end fem år er gået siden Bradley blev fyret som hovedtrænder af de amerikanske mænds landshold, men han forbliver yderst bevogtet om de sande omstændigheder omkring hans afskedigelse. For mange syntes det at være en hård beslutning, og for manden selv, der stadig følelser synes stadig at ringe sande. “Jeg tror ikke, at vores hold og vores medarbejders arbejde altid har den respekt, vi fortjente,” påpeger han.Som han ser det, var USA kun kort for “en pause eller to” for at gøre det til de sidste otte af verdensmesterskabet for første gang i 2010.

“Jeg tror, ​​vi har større respekt fra Europa end vi kom fra USA. Jeg er uenig i det. Jeg tror ikke, at det høje niveau af vores arbejde blev anerkendt, og så da tiden kom, sagde jeg bare fint. Der var mennesker, som virkelig vidste hvad der skete. På den offentlige side tror jeg, at der er mange mennesker der står udenfor og tror, ​​at de har mange svar, men har ingen idé om, hvad der sker på indersiden. Så når noget af det træder i beslutninger, så kan du ikke bekæmpe det.De mennesker, der var der, ved de. “Bradley er forsigtig med ikke at vade for dybt ind i debatten om kritik. Jurgen Klinsmann har for nylig anset som hans efterfølger og forklarer sin bevidste beslutning om at holde afstand fra amerikansk fodbold spørgsmål. Men på trods af hans diplomati er den 57-årige selvfølgelig begejstret for udviklingen af ​​det amerikanske spil. Når han bliver spurgt om Klinsmanns kommentarer om, at hans amerikanske spillere er “uuddannede”, kan han ikke lade være med at give et synspunkt.

Som national teamchef forsøger du altid at hæve niveauet – så får jeg det , “Siger han. | Du forsøger at udfordre dem, uanset om du taler om det eller ej.Men bare fordi du nogle gange kaster nogle ting ud i medierne, betyder det ikke, at du laver noget rigtigt arbejde. “Han har muligvis ikke rettet Klinsmanns kommentarer direkte, men Bradleys retort giver sig selv åben for lidt spændende fortolkning.

Fremadrettet er Bradley imidlertid nu anklaget for førende Le Havre – Frankrigs ældste klub – tilbage til Ligue 1 for første gang siden 2008/09 sæsonen. Projektet, ledet af Volpe og hans betydelige backing, beundrer amerikanerne, ligesom chancen for at overvåge et af Europas mest produktive ungdomsakademier. Paul Pogba fik sin start på Le Havre, og nu er Bradley den, der styrer sådan hjemmelavet talent gennem systemet.Og alligevel Stateside er han fortsat et referencepunkt for enhver diskussion om udviklingen af ​​sit eget indfødte spil.

Uanset om amerikansk fodbold havde ret til at afvise ham eller ej, har Bradley kun styrket sin stående og omdømme i de år der har fulgt – selvom de stadig stiller ham et par spørgsmål, når de kommer hjem.