Zico og Marco Materazzi klar til at lede deres usandsynlige helte i ISL-finalen

Det er en arena for usandsynlige helte, og Materazzi’s Chennaiyin var næsten overhalet i semifinalen af ​​en spiller, der blev henvist til Englands konference sidste sæson. Iain Hume har haft en nyttig karriere scoring mål for Tranmere, Leicester og Preston blandt andre, selv om han ikke kunne beholde den tidligere i League Two på en kort tilbagevenden til Prenton Park sidste sæson. Hans sidste gisphoved mod baren til Atlético de Kolkata, der havde trukket tilbage et 3-0 førsteben underskud til 3-2, viste den fine linje mellem succes og fiasko – især da Chennaiyin tilføjede et klipmål i pausen i tilføjet tid. Men Hume var en succes i sin anden ISL-kampagne og satte sit andet i scoringschemaerne med 11 mål, og han er ikke alene blandt eksporten fra de engelske ligaer.Chris Dagnall, der er kendt for magi hos Scunthorpe, Rochdale og Leyton Orient, scorede seks mål for Kerala Blasters og hans holdkammerat Antonio German – tidligere af QPR og Brentford, og på 23, måske den mest sandsynlige at drage fordel af denne stil i butik vindue – sluttede sig til den figur. At deres klubs manager var Terry Phelan, og dens majoritetsindehaver er Sachin Tendulkar tilføjer følelsen af ​​forskydning; Så igen er det en liga, hvor Roberto Carlos, med Delhi Dynamos, kunne ses ved at sende instrukser til den lovende on-loan West Brom-angriberen Adil Nabi via klubkapten Florent Malouda og en anden erfaren international i John Arne Riise.

Materazzi, som også formåede Chennaiyin i deres løb til semi-finalen i 2014, har gjort sin grund til et job tilbage i Europa ingen skade.Det er nok ikke overraskende, at Chennaiyin, hvis hold omfatter Elano og den tidligere Hull og Bolton-forsvarer Bernard Mendy, havde den bedste defensiv rekord i denne sæson liga, og den 42-årige har skabt en stærk sammenhæng i en klub, der ejes af cricketeren MS Dhoni. “Hele holdet tror på sig selv, og hele holdet er knyttet til mig,” sagde han efter sejren over Kolkata, og – enten gennem høflighed eller et ægte ønske – har han ikke en tredje sæson ansvarlig.

Et længerevarende engagement kan være velkomment, men ISL’en er ikke rigtig skåret ud for dem, der ønsker at sætte rødderne i stykker. At henvise til en “sæson” skubber ting – denne startede den 3. oktober, og der er dem, der spørger den bredere nytte af en konkurrence, der nedsker værktøjer, 61 kampe senere inden for 11 uger efter åbningsspillet.I-League, Indiens ældre og mere traditionelt formaterede konkurrence, er mere befordrende for dem med et øje på det lange træk, men det er et mindre fristende forslag, og tysk, for at give et eksempel, for nylig afslået et tilbud fra Øst Bengalen klubben med udsigt til en tilbagevenden til England stadig i live.

Selvom strukturen af ​​indisk fodbold stadig rejser mange spørgsmål (kan de to ligaer sameksistere? Er noget af dette tjene det kronisk underachieving landshold godt ?), er der et omfang, som tallene ikke ligger i. Denne sæson er gennemsnitlig deltagelse på godt 27.000 er omkring 1.000 højere end ligaens debut inkarnation, med hver klub se en stigning bortset fra North East United.En deafeningskapacitet på 68.340 så på semifinalen andenbenet i Kolkata’s Salt Lake Stadium.

Tv-seere har angiveligt brugt 36% mere tid på at se kampene, og de har haft en liga, der gennemsnitlig er en skygge over tre mål et spil.Det var bredt trumpet, at kun Premier League, La Liga og Bundesliga oplevede højere folkemængder globalt i 2014; Det kan godt være tilfældet igen, og selv om ingen kan fornuftigt ekstrapolere for meget fra en sådan afkortet konkurrence, er der ikke noget spørgsmål om, at det indenlandske publikum er blevet energiseret på et tidspunkt, hvor engelsk fodbold nå udgør en konstant trussel mod lokale ligaer i Asien, Afrika og andre steder. Det burde være bevis igen på søndag, da Zico’s Goa, der toppede de sædvanlige sæsonstillinger, starter finalen som favoritter – selvom valget af deres Fatorda Stadium er vært for det, træffer en beslutning før sæsonen begyndte, virker mærkeligt givet jordens kapacitet på 19.000.Uanset om sejr ville være en fjer i hatten til Zico, hvis coaching karriere har været rejsende og – efter en lovende periode med Japan i 2000’erne – generelt en skuffelse. Han har været kritisk over for ISL’s beslutning om at give hold til at markere seks udlændinge, men siger standarder er forbedret siden sidste år.

Der er en fornemmelse, at ligaen, som gavn af brugen af ​​top I-League spillere for første gang i år, er faktisk begyndt at få sin balance ret. Måske er det bare en skam at, om dens sammensætning strækker din troværdighed, vil den næste chance for at finde ud af det, ikke præsentere sig selv i yderligere 10 måneder.